Има предложение процедурата при международно осиновяване да бъде облекчена. Това и улесняване

...
Има предложение процедурата при международно осиновяване да бъде облекчена. Това и улесняване
Коментари Харесай

Министерство на правосъдието предлага промени в процедурите за осиновяване

Има предложение процедурата при интернационално осиновяване да бъде облекчена. Това и улеснение при издаването на позволения за ходатайство предлага Министерство на правораздаването. Облекчаването на процедурите може да стане с смяна в две наредби.

На сайта на Министерството и на уеб страницата за публични консултации бяха оповестени за публично разискване промени и допълнения в наредбите, които засягат този проблем.

Промените в наредбите плануват да отпадне изискването за претендент осиновители за деца от чужбина да дават уверение за сключен цивилен брак, както и отпадането на задължението за юридически лица с нестопанска цел да показват голям брой документи за издаване на позволение за ходатайство при интернационално осиновяване.

Идеята е данните за брака да се основават на направения обществен доклад от дирекция " Социално подкрепяне ". Необходимата информация за организациите претенденти за медиатори пък ще се набира по длъжностен път от регистъра на админите за персонални данни.

За желаещите да осиновят деца в България се трансформира наличието на декларацията за удостоверение на плана за осиновяване , която претендентите за длъжни да подават всяка година.

Изрично се задължава и акредитираната организация да дават всяка получена информация за затруднена акомодация и подхванати дейности за протекция на осиновено дете и след приключване на двугодишния интервал за наблюдаване след осиновяване то.

Новите разпореждания са и за синхронизиране с наредбите на Семейния кодекс и Закона за комерсиалния указател и регистъра на юридическите лица с нестопанска цел, които влизат в действие от 1 януари 2018 г.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР